KURSER/TIPS


 

.Mysore

Självträning med korrigeringar av lärare .
Du utgår från din yogaformoch nivå och läraren leder dig vidare vartefter.
Vi börja alltid med Pranayam/meditation och avsluta med Yoga Nidra(djup avslappning)

Privatklass och/ eller konsultation via mail, telefon och skype
Nybörjare

Här är Du välkommen oavsett om Du är totalt nybörjare eller avancerad utövare eller själv instruktör. Är Du nybörjae få Du lära Dig dem viktigaste tekniker inom Asana(positione pranayam(andningsmetoder såväl som introduktion i filasofien och verktyg till meditation.
Avancerad och/eller instruktör
Du som har en regelbunden praktik kan få nya verktyg och få hjälp att övervinna dem hindren Du möter. Varje seriös utövare kommer så småningom att behöver hjälp att förstår dem olika processer vi genomgå på omvandlingens resa.
Spiritueller kriser och trauma
 Ingen spirituell utveckling händer utan existensieller frågor/kriser. Var och en har upplevd trauman och yoga få  obearbetade händelse att dyka upp. Där finns inga stor eller små trauman utan enbart trauman som behövs ses och kännas för att kunna växer irfån dem.
Självklart har även jag behövd och sökt hjälpen att genomskåda mina  tankebanor och vanor. Ibland räcker det med enstaka gånger ,ibland mer regelbunden. Så,tveka inte och ring,
Privatklassens plats är antingen hemma hos mig i mitt eget lilla yogarum eller hemma hos Dig.
För priser tryck på ikon schema.

Föreläsningar om yoga/trauma allmänt och sexuella övergrepp i synnerhet

Om, på vilka sätt yogan hjälpte mig att på alla plan  blir fullständig hel från sexuell övergrepp i min barndom. Jag vill att alla förstår att vi inte enbart behöver vara överlevare utan enbart var levande utan påverkandet av det som  skedd

Föreläsningar för skolklasser medel och högstadiet om sex och samlevnad. Om hur medier påverka vårt syn på sex. Här vill jag skapa dialog med hjälp av nutiden medier samt filmer. Med min kunskap som jag anamad genom konstant forskandet i ämnet, hoppas jag att kunna förmedla att olika medier och filmer, samt stora delar av porr industrien,bidrar att förvränga vårt syn på sex och kärlek. Det,med mera, upprätthållers spittrandet av förtroendet mellan könen. Att var och en sljälva blir medvetna om detta är existentiell inte bara för våra ungdomar utan samhället i stort. 


Leddklass (ingaklasser den här terminen)
I denna klass fortsätter Du efter nybörjarkursen tills Du är självständig nog
att börjar på Mysor (självpraktik med korrigering.

Nybörjare (titta högre upp under privatklass)


Yoga lugn(ingaklasser den här terminen)

En försiktig och varsam introduktion, eller alternativ till Ashtangayoga.

Vi börjar med en enkel pranayam (andningsövning) för att "landa" i klassrummet. Ibland har vi ett kort fördjupande inslag av filosofien i början av klassen. Fokus ligger på andning även under passet då den är avstressande och låter kroppen långsamt anpassa sig till övningarna.
Yoga lugn är en bra yogaform för Dig som inte tränat på länge eller vill/behöver ta det lugn pga andra anledningar.

Yoga Lugn passar alla.

 


En Timme , en Asana.
Under en timme gå vi på djupet genom en enda asana. Belyser denna in ifrån och ut. Otrolig givande att ta sig tid att stanna med en enda övning och få ihop alla bitar som tillhör såsom andning,styrka,avslappning, meditation och teknik. Själv ser jag mycket framemot denna utmaningen

  

Nybörjare

För dig utan erfarenhet av Ashtanga yoga eller som har gått en helgkurs.

Du introduceras till grunderna i Ashtanga yoga.

Du lär dig andningsteknik (Ujjaji), kroppslås (Bandhas), solhälsning A + B (suryanamaskara). Vi går också grundligt igenom de stående ställningarna (Asanas) samt några avslutande

övningar i ett väldigt lugnt tempo.

Senare inom kursen lägga vi fokus på att koppla ihop andning med rörelse och får därigenom ett flöde (vinyasa) genom ställningar. Dessutom lär du dig nu fokuseringpunkter (dhristi), några sittande ställningar och fler avslutande ställningar.